Home Landelijke radio Wereldomroep krijgt van luisteraars een 7.4

Wereldomroep krijgt van luisteraars een 7.4

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse luisteraar de radiouitzendingen van de Wereldomroep waardeert met het gemiddelde rapportcijfer 7,4. Ongeveer één op de vier Nederlanders luistert naar de Wereldomroep tijdens hun verblijf in het buitenland. Het bestaan van de Wereldomroep wordt door 72% van de Nederlanders als (zeer) belangrijk beschouwd. Het onderzoek is in mei onder de Nederlandse bevolking uitgevoerd door The Choice marktonderzoek & advies in opdracht van de Wereldomroep.

Waarnemend algemeen directeur Jan Hoek is tevreden over de uitkomsten: “Deze mooie cijfers zijn een opsteker voor de Wereldomroep. Na een periode van reorganiseren, is het goed om te constateren Nederlanders ons zo waarderen.”

Het aantal vakantiegangers dat luistert naar de Wereldomroep is, na een lichte daling eind jaren negentig, de afgelopen jaren weer gestegen. “We merken dat vakantiegangers het belangrijk vinden om in korte samenvattingen op de hoogte te blijven van het Nederlandse en internationale nieuws, achtergronden en service-informatie. Daarnaast zullen veel vakantiegangers vaker op ons afstemmen vanwege de sportevenementen”, aldus Jan Hoek.