Home Landelijke radio Wereldomroep helpt getroffen zenders in Indonesië

Wereldomroep helpt getroffen zenders in Indonesië

De Wereldomroep gaat radiostations die getroffen zijn door de aardbeving en vloedgolf in Indonesië helpen apparatuur ter bschikking te stellen om noodradiostations op te zetten. Op langere termijn wil de Wereldomroep deze radiostations helpen bij de wederopbouw van permanente zenders.

Veel medewerkers van radiostations in Atjeh, collega’s van de journalisten van de Indonesische afdeling van de Wereldomroep, personen en bronnen waar de afdeling regelmatig contact mee had, worden vermist. Een aantal radiostations in Atjeh, waarmee de Wereldomroep al jaren nauw samenwerkt, zijn nu als gevolg van de tsunami volledig weggevaagd. Een van de verwoeste radiostations is Radio Nikoya FM in Banda Aceh, die dagelijks de actualiteitenuitzending van de Wereldomroep in de Indonesische taal uitzendt.

“Wij willen helpen om de radiostations weer in de lucht te krijgen, omdat radio in het getroffen gebied een zeer belangrijk communicatiemiddel en een grote informatiebron is”, zo zegt Indra Titus, hoofd van de Indonesische afdeling van de Wereldomroep. “Juist nu de hulp op gang begint te komen, moet de communicatie hersteld worden, om onder meer de zoektocht naar familieleden te faciliteren en informatie toegankelijk te maken.”

De Indonesische uitzendingen van de Wereldomroep zullen aandacht besteden aan de inzamelingsactie van de binnenlandse omroepen in Nederland op donderdag 6 januari. Tevens zal de Wereldomroep een oproep doen aan haar 6000 partnerstations die zijn verspreid over de hele wereld om geld en apparatuur in te zamelen.