Home Landelijke radio Wereldomroep heeft plannen klaar voor wijziging zomerprogrammering

Wereldomroep heeft plannen klaar voor wijziging zomerprogrammering

De Wereldomroep heeft plannen om de programmering flink aan te passen voor het volgend zomerseizoen. Nederlandse vakantiegangers in Europa klaagden deze zomer over een slechte ontvangst en het ontbreken van een kort overzicht van actualiteiten en weer.

,,De omroep wil nu volgende zomer speciaal voor de toeristen extra uitzendingen maken over de kortegolf”, aldus hoofd van de Nederlandse afdeling P. Veenendaal. Hieruit blijkt dat de wereldomroep de klachten zeer serieus behandelt door een directe aanpak.

Wegens bezuinigingen heeft de omroep vorig jaar flink moeten snijden in zijn programmering. In plaats van een uitzending op elk dagdeel, zoals gewoonlijk, kwam de omroep met een programma in de ochtend en Nieuwslijn om 17.00 uur ’s middags. Naast het blok actualiteiten en service-informatie, bestaat deze uitzending ook uit interviews en reportages.

De Nederlanders die in het buitenland wonen zijn volgens Veenendaal na enige gewenning inmiddels tevreden over deze opzet. Voor hen blijft het programma dan ook bestaan. De vakantiegangers vonden echter dat ze te weinig actualiteiten te horen kregen. Ook waren ze erg teleurgesteld dat de avonduitzending tussen 22.30 en 23.30 uur kwam te vervallen. ,,Het bleek dat de beide doelgroepen zo verschillend zijn dat we hen niet met één soort programma konden bedienen”, stelde Veenendaal. Daarom wil de Wereldomroep komend seizoen weer driemaal per dag een nieuwsuitzending brengen om beide doelgroepen tevreden te stellen. De nieuwsuitzending zal parallel aan het programma ‘Nieuwslijn’ gebracht worden. Veenendaal:,,We zullen dan de frequenties een beetje opnieuw moeten verdelen”