Home Landelijke radio Wereldomroep deelt kortegolfontvangers uit in Suriname

Wereldomroep deelt kortegolfontvangers uit in Suriname

Radio Nederland Wereldomroep heeft besloten om honderd kortegolfontvangers uit te reiken aan de inwoners van het binnenland van Suriname. De bewoners zijn afgelopen mei getroffen door de watersnood en sindsdien verstoken van communicatie met Paramaribo en de rest van de wereld. Bovendien stelt de Wereldomroep een krachtige kortegolffrequentie beschikbaar voor het radio-initiatief van enkele Surinaamse hulporganisaties.

Tijdens de watersnood kwamen veel dorpen in het binnenland van Suriname onder water te staan. “Inwoners kunnen nog steeds geen radio in FM of televisiezenders ontvangen, waardoor kortegolf de enige manier is om hen te voorzien van informatie,” zegt algemeen directeur Jan Hoek. De Wereldomroep zal aan elk dorp minimaal één wereldontvanger uitreiken.

De Wereldomroep is in Suriname te beluisteren via kortegolf, satelliet, internet en lokale radiostations. “Je kunt de impact van onze Surinaamse uitzendingen vergelijken met die van Radio 1 in Nederland. In Suriname luisteren velen naar ons via kortegolf en via plaatselijke stations die onze programma’s uitzenden. Door het uitreiken van wereldontvangers kunnen de mensen in het binnenland ons weer horen.”

Bovendien kunnen mensen in de binnenlanden binnen afzienbare tijd luisteren naar de speciale radio-uitzendingen van Surinaamse hulporganisaties, verenigd in het ‘Binnenland Overleg’. De hulporganisaties willen hen beter informeren over de wederopbouw en over maatregelen die herhaling van de watersnood kunnen voorkomen.

“De Wereldomroep stelt vaker uitzendfaciliteiten aan zulke radio-initiatieven beschikbaar om zo de pluriformiteit en persvrijheid te bevorderen. In dit geval kunnen wij de informatievoorziening verbeteren,” aldus Jan Hoek.

Vorig artikelRadio Veronic moet naam wijzigen op last van Radio Veronica
Volgend artikelWederom Classic Rock 1000 op City FM en Rebecca FM