Home Landelijke radio Wereldomroep start met nieuwe zomerfrequenties

Wereldomroep start met nieuwe zomerfrequenties

De nieuwe zomerfrequenties van de Wereldomroep op de kortegolf gaan vanaf 27 maart weer in. Nederlanders in Europa kunnen dan weer dagelijks naar de Wereldomroep luisteren. Elders in de wereld zendt de Wereldomroep minimaal éénmaal per etmaal via de kortegolf het één uur durende radioprogramma Nieuwslijn uit.

De nieuwe frequenties en uitzendtijden staan op wereldomroep.nl en in de nieuwe Wereldomroepgids, die binnenkort verschijnt en onder andere verkrijgbaar is bij de ANWB. De zomerfrequenties zijn geldig van 27 maart tot 30 oktober 2005.

In juni, juli en augustus komt de Wereldomroep dit jaar met een speciaal radioprogramma voor de vakantieganger in Europa: Nieuwslijn Zomereditie. In dit programma hoort de luisteraar op elk half uur een kort bulletin, reportages over ontwikkelingen in Nederland en de wereld, handige informatie over de vakantielanden en een uitgebreid weeroverzicht. Bovendien zet de Wereldomroep in de zomermaanden extra frequenties en uitzendingen in speciaal voor de vakantieganger.