Home Landelijke radio Weleldomroep begint Europese radiozender

Weleldomroep begint Europese radiozender

Radio Nederland Wereldomroep (RNW) begint samen met zenders in twaalf andere EU-landen een Europees radiostation, Dit meldt nrc.next op basis van goed geïnformeerde bronnen in Brussel. De nieuwe zender krijgt een subsidie van de Europese Commissie van 5,8 miljoen euro in vijf jaar tijd.

RNW is een van de drijvende krachten achter de oprichting van het European Radio Project (ERP). Het gaat om een nieuwe zender die programma’s wil brengen ‘met een Europese invalshoek’. Vrijdag wordt het oprichtingsakkoord getekend en in april volgend jaar moet de zender beginnen. Uitzendingen in het Nederlands beginnen pas in 2009.

De zender zal in eerste instantie een half uur per dag politiek nieuws brengen vanuit Brussel en de Europese hoofdsteden, evenals een wekelijks achtergrondmagazine en verslaggeving van grote Europese culturele evenementen. De ERP-programma’s zullen worden uitgezonden op de bestaande frequenties van de zestien deelnemende zenders en via een website, die in juni in de lucht zal zijn. De Wereldomroep draagt de hoofdverantwoordelijkheid voor deze website.

Vorig artikelHenk Lemckert nieuwe hoofdredacteur Omroep Brabant
Volgend artikel3FM Serious Request: 3FM zit hele dag zonder water