Home Landelijke radio Websites Wereldomroep urenlang onbereikbaar door DDoS

Websites Wereldomroep urenlang onbereikbaar door DDoS


De Wereldomroep gaat aangifte doen van een DDoS-aanval op de website. De websites van de Wereldomroep waren sinds gisteravond lange tijd onbereikbaar door de DDoS-aanval (Distributed Denial of Service).

Algemeen directeur Jan Hoek van de Wereldomroep: "Een cyberaanval toont de kwetsbaarheid aan van nieuwe media. Wij als internationale organisatie die het vrije woord hoog in het vaandel heeft staan, bereiken wereldwijd gelukkig ons grootste publiek nog steeds met onafhankelijke informatie via onze 3.000 mediapartners."

De Wereldomroep heeft websites in tien talen, Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Arabisch, Frans, Chinees, Indonesisch, Papiaments en Sarnami. Daarnaast beheert de Wereldomroep ook de website Internationaljustice.nl.

Om 22.00 uur startte de cyberaanval op het domein rnw.nl, waar alle talensites van de Wereldomroep onder vallen. Als alternatief werd automatisch doorverwezen naar de mobiele site van de Wereldomroep. Woensdagochtend werd ook deze onbereikbaar door het verhevigen van de aanval. Sinds 16:00 uur zijn de sites weer bereikbaar.

Bij een DDoS-aanval wordt een website bestookt met grote hoeveelheden data, waardoor deze vastloopt. Het is nog onbekend wie deze aanval heeft opgezet en hoelang de websites uit de lucht zijn.