Home Landelijke radio Waalstad Media wil zendmachtiging voor gemeente Nijmegen

Waalstad Media wil zendmachtiging voor gemeente Nijmegen

Stichting Waalstad Media dient vandaag een licentieaanvraag in bij het Commissariaat voor de Media om de nieuwe lokale publieke omroep van Nijmegen te worden. Onder de naam Waalstad FM wil de omroep met name meer gaan luisteren naar de Nijmeegse burger.

Op dit moment is de licentie om de lokale publieke omroep te mogen zijn, in handen van de SPON (Stichting Publieke Omroep Nijmegen). Hieronder vallen Stadsradio Nijmegen en TV Nijmegen. “Wij zijn van mening dat deze omroep niet de kwaliteit levert die zou moeten. De ICE norm (informatie, cultuur, educatie) wordt volgens ons door de SPON bij lange na niet gehaald. Uitzendingen worden van tevoren opgenomen, bijna geen enkel programma is nog live. Een commercieel bedrijf, namelijk productiebedrijf ‘de Mediamanagers’ uit Huissen, bepaalt de koers van deze ‘publieke’ omroep. Een onaanvaardbare situatie. Nijmegen verdient beter”, zo stellen de oprichters.

Bij de plannen heeft de nieuwe omroep steunbetuigingen gevoegd van onder andere Frank Boeijen en Perry Ubeda. Het bestuur bestaat uit vier Nijmegenaren. “Het gevoel wat je bekruipt als je de Waalbrug over rijdt en Nijmegen ziet liggen, dat gevoel willen wij terug op radio en tv. Daarom is het tijd voor Waalstad Media”, zo stellen zij.