Home Landelijke radio Volop eindejaarslijsten tussen kerst en oud & nieuw

Volop eindejaarslijsten tussen kerst en oud & nieuw

Tussen kerst en oud & nieuw zijn er weer volop oudejaarslijsten te horen. De grootste is de Top 2000 van Radio 2. Afgelopen nacht is begonnen met de lijst. De presentatie is in handen van Bert Haandrikman, Bert Kranenbarg, Daniël Dekker, Frits Spits, Hans Schiffers, Jan-Willem Roodbeen, Ron Stoeltie, Sander de Heer en Stefan Stasse.

Er zijn 1,9 miljoen stemmen uitgebracht op de Top 2000. Het nummer Bohemian Rhapsody van de Britse band Queen staat opnieuw op de eerste plaats. Ook de nummers twee tot en met vijf zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. ‘Avond’ van Boudewijn de Groot en ‘Hotel California’ van de Eagles staan wederom op twee en drie staan. Deep Purple staat met ‘Child in time’ op vier en Led Zeppelin met ‘Stairway to heaven’ op vijf.

De Top 2000 is nog tot en met 31 december te horen.

Classic FM is vanochtend begonnen met de Top 1000 Aller Tijden. Deze klassieke Top 1000 is tot en met 1 januari 2008 te horen en is samengesteld aan de hand van inzendingen van luisteraars.

Bach staat met ‘Erbarme Dich’ uit Matthaeus-Passion op nummer 1. Mozart met de ‘Lacrimosa’ uit Requiem bezet de tweede positie en Pachelbel met Canon in D gr.t. staat derde.

Radio Veronica zendt op oudejaarsdag de Top 100 van de Top 1000 Allertijden. Al eerder werd de editie van dit jaar compleet uitgezonden.

RadioNL zendt aanstaande zaterdag de Hollandse 100 uit. Luisteraars van de commerciële regionale zender hebben de lijst samengesteld. De dj’s van RadioNL kruipen beurtelings achter de microfoon om de lijst met Hollandse hits te presenteren. Daarnaast komen ook Nick & Simon, Thomas Berge, De Havenzangers en 3J’s een uur mee presenteren.

De Hollandse 100 is tussen 09:00 en 18:00 uur te horen.

Op Radio Rijnmond is nog tot en met 30 december ‘Niet de Top 2000’ te horen. Het verzoekplatenprogramma is bedoeld als tegenhanger van de Top 2000 van Radio 2. Voor verzoekjes is er maar één voorwaarde: de plaat mag niet in de Top 2000 staan.

De website van ‘Niet de Top 2000′ is een verbouwde versie van de echte website van de Top 2000 van Radio 2. Het gaat om de grootste productie van Radio Rijnmond buiten de eigen studio. Om zoveel mogelijk aan de vraag te kunnen voldoen komt de uitzending vanuit de hal van de bibliotheek in Rotterdam. Want daar is ook de Centrale Discotheek Rotterdam gevestigd, die met een verzameling van meer dan 300.000 cd’s de grootste muziekcollectie van Europa heeft.