Home Landelijke radio Vieren en herdenken tegelijk

Vieren en herdenken tegelijk

6 mei 2001 vonden wij dat er een website moest komen die enkel en alleen nieuws en achtergrondinformatie over radio moest brengen. Vanaf deze datum kwam Radiofreak.nl dan ook in de lucht. Als we daar nu op terug kijken dan zag het er allemaal nog erg amateuristisch uit. De eerste beproeving stond wel al meteen voor de deur. Het tot dan toe bekendste radioforum op Radiowereld moest stoppen na een aantal negatieve postings tegen een radiostation. Meteen verschenen bij ons mailtjes met de vraag wat wij gingen doen. De enige reactie die we konden geven was om een (gratis) forum op te starten. Al gauw raakte die volledig vol. We moesten dus wat anders verzinnen.

Met veel hulp van enkele gebruikers van ons forum en onze nieuwssite kwam er het nieuwe forum aan. Daar werd later ook nog de url www.radioforum.nl aan gekoppeld.

Nu was de nieuwssite aan de beurt. Deze verdiende een professionelere uitstraling. Weer met hulp van enkele gebruikers moest precies een jaar later, op 6 mei 2002, de niewue site online gaan. 18:00 uur in de middag kwam het beste uit. Rond kwart voor zes begonnen we de site te vervangen. Rond vijf over zes was dat klaar. Toen ging de telefoon. ‘Pim Fortuyn is neergeschoten’. Ja, denken wij dan, grapje! We hadden namelijk net de uitzending met Ruud de Wild gehoord en hoorde nu niks vreemds op 3FM. aar dat veranderde snel. Want tijdens het telefoontje draaide 3FM John Lennon met Imagine. En dan weet je dat er wat is. De tv ging aan en Radio 1 werd opgezocht. Zo kwam het dat Radiofreak.nl als een van de eerste sites de moord op Pim Fortuyn bracht.

Vandaag is het dan weer 6 mei. Aan alle kanten wordt Pim herdacht. Maar wij vieren ook een klein beetje. Dat RadioFreak vandaag 2 jaar bestaat. Maar dan wel bescheiden. Maar om 18:00 uur heffen wij een klein glaasje. En denken we even terug aan de dag dat Pim werd vermoord.

Ook in ons derde jaar gaan we er keihard tegenaan. Om DE radiosite van Nederland te blijven. Zo komt er binnenkort een nieuwe site. So keep checking!!!

Team RadioFreak.nl
Team RadioForum.nl