Home Landelijke radio Veronica breidt belang in Sky Radio Groep uit

Veronica breidt belang in Sky Radio Groep uit

Veronica heeft haar belang in de Sky Radio Groep uitgebreid van 3,5 procent naar 10 procent. De uitbreiding volgt op de overname van de Sky Radio Groep door een consortium bestaande uit Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) en enkele financiële partijen, waaronder ING Corporate Investments Participaties B.V.

In Nederland exploiteert de Sky Radio Groep de radiozenders Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM en in Duitsland het station Sky Radio Hessen. Naast de uitbreiding van het belang zijn er afspraken gemaakt over samenwerking op het gebied van nieuwe media initiatieven.

Joris Hillebrand, voorzitter van Veronica: “Wij zijn er heel enthousiast over dat we ons belang in de Sky Radio Groep hebben kunnen uitbreiden naar 10%, waarmee we onze betrokkenheid bij Radio Veronica verder onderstrepen. Daarbij verheugen we ons zeer op de samenwerking met TMG. TMG heeft sterke multimediale ambities die prima aansluiten op de plannen van Veronica voor de ontwikkeling van nieuwe, digitale media. Met dit partnerschap creëert Veronica een breed platform voor het lanceren van nieuwe initiatieven, die op hun beurt weer bijdragen aan de multimediale doelstellingen van TMG, Veronica en de Sky Radio Groep.”