Home Landelijke radio Vandaag is het Wereld Radio Dag

Vandaag is het Wereld Radio Dag

UNESCO heeft 13 februari uitgeroepen tot Wereld Radio Dag. De culturele afdeling van de Verenigde Naties wil op deze dag de internationale samenwerking tussen zenders stimuleren, de toegang tot radio-informatie te promoten en de persvrijheid van zenders te waarborgen.

Landen worden door UNESCO opgeroepen om Wereld Radio Dag te vieren door het plannen van activiteiten in samenwerking met de regionale, nationale en internationale omroepen, NGO´s, de media en het publiek. In Nedeland viert RAB (Radio Advies Bureau) deze eerste Wereld Radio Dag mee met een inhaakcompetitie.

Reclamemakers in Nederland worden opgeroepen om een concept voor een award-waardige inhaker voor onze troonswisseling te ontwikkelen en daarmee kans te maken op een kosteloze productie van de radiocommercial en een gratis campagne met een bereik van 5 miljoen consumenten op alle landelijke en regionale radiostations.

Liedewij Hentenaar, directeur RAB zegt hierover: "Wij zijn enorm blij en vereerd met dit initiatief van Unesco en uiteraard doet de Nederlandse radiobranche mee. Het medium radio leent zich uitstekend voor inhaken en met de komende troonswisseling was een actie snel bedacht! Wij rekenen op vele inzendingen en zijn erg benieuwd naar de concepten."