Home Landelijke radio Uunco Cerfontaine: “Edwin Evers past goed bij Sky Radio”

Uunco Cerfontaine: “Edwin Evers past goed bij Sky Radio”

Edwin Evers staat bovenaan het verlanglijstje van Sky Radio als het station met dj's gaat werken. Dit zei de station director, Uunco Cerfontaine, vanmiddag bij BNR Mediazaken.

Uit onderzoek van het station blijkt ook dat de dj het beste past bij de zender. Ook in de luistercijfers is dit terug te zien. Als om 10:00 uur 'Evers staat op' afgelopen is stijgen de luistercijfers van Sky Radio met 2.5 procent. 

Momenteel houdt Sky Radio vast aan de non-stop-formule maar volgens Cerfontaine kan dit in de toekomst veranderen. "Ik zeg niet dat het nooit zal veranderen want de tijden zijn aan het veranderen. Maar op dit moment geven de mensen nog de voorkeur voor Non-stop bij Sky. Dat is de belangrijkste inschakelfactor."

Sky heeft de afgelopen jaren nagedacht over dj's op het station. De luistercijfers liepen terug en het station voelde de concurrentie van diensten zoals Spotify. Eerder dit jaar zei Frans van Dun, Music Director van Sky Radio, in de Volkskrant. "Voorlopig is het plan te stoppen met onze formule van de baan. Onze luisteraars blijken het verschrikkelijk te vinden als er op de radio wordt gepraat. De luistercijfers gaan nu ook weer omhoog."