Home Landelijke radio Uitzenduren van Wereldomroep via DRM filnk gestegen

Uitzenduren van Wereldomroep via DRM filnk gestegen

De digitale middengolfuitzending (DRM) uitzendingen van de Wereldomroep vanaf het Nozema Services zenderpark op Flevoland zijn voor dit seizoen gestegen met bijna zeven uur per dag. De Wereldomroep zendt momenteel in het Nederlands zes uur en driekwartier en in het Engels drieënhalf uur per dag uit. In de zomer van 2004 was dit respectievelijk één uur en tweeënhalf uur.

DRM is het enige rechtenvrije digitale systeem voor kortegolf, middengolf/AM en langegolf met de mogelijkheid om bestaande frequenties en bandbreedtes over de hele wereld te gebruiken. “De Wereldomroep is als oprichter en deelnemer betrokken geweest vanaf de ontwerpfase tot de huidige fase,” zegt Jan Hoek, vice-voorzitter van DRM en algemeen directeur van de Wereldomroep. “DRM biedt een enorme verbetering ten opzichte van het analoge geluid en evenaart FM-geluidskwaliteit. Dat is een geweldig voordeel voor onze luisteraars. Bovendien brengt de DRM-techniek lagere distributiekosten voor onze omroep met zich mee. Ook wordt DRM nu verder ontwikkeld voor gebruik op de FM-band, waar onder meer de lokale en commerciële omroepen zeer in zijn geïnteresseerd.”

Vanuit het zenderpark op Flevoland zenden ook Radio Zweden, Radio Canada Internationaal en Vatican Radio uit in DRM. Deze uitzendingen zijn te ontvangen in centraal Europa.