Home Landelijke radio Uitgebreide aandacht voor sterfdag André Hazes

Uitgebreide aandacht voor sterfdag André Hazes

Precies een jaar geleden om 09:30 uur overleed André Hazes. De TROS besteedt vandaag volop aandacht aan de herdenking van de volkszanger. Op Radio 2 zendt de omroep een vuur uur durend live verslag uit van het herdenkingsconcert ‘André, een jaar later…’ in de Rotterdamse Ahoy’.

De uitzending op Radio 2 start om 19.05 uur en brengt naast een live verslag van het concert sfeerimpressies vanuit Ahoy’. Aan het concert werken diverse artiesten mee waar André een speciale band mee had en die als een rode draad door zijn leven hebben gelopen. Er zijn optredens te zien van onder anderen Wolter Kroes, Xander de Buisonjé, Guus Meeuwis, Danny de Munk, Marianne Weber, Willeke Alberti en Jan Akkerman.

Presentator Daniël Dekker heeft interviews met de artiesten en praat met hen over de herinneringen die zij aan de onvergetelijke volkszanger hebben. Na afloop van het concert doet Daniël Dekker live verslag van het afschieten van de vuurpijl, met hierin een gedeelte van de as van André, over de Noordzee.