Home Landelijke radio U2 op 1 in de Veronica Album Top 750 Allertijden

U2 op 1 in de Veronica Album Top 750 Allertijden

Het Album ‘The Joshua Tree’ van de Ierse groep U2 is het beste album aller tijden volgens de luisteraars van Radio Veronica. Luisteraars konden stemmen voor de Album Top 750 Allertijden die vanaf vandaag wordt uitgezonden tot en met vrijdag 14 oktober.

De Dire Straits staan met Brothers in Arms op de tweede plek, gevolgd door de Eagles met Hotel California. “Met ‘The Joshua Tree’ uit 1987 maakte U2 de definitieve stap van gewoon een goeie band naar een wéreldband, een status die ze nog altijd hebben”, zo zegt eindredacteur Album Top 750 Allertijden Johan van Slooten.

“Van de Nederlandse bands is de Golden Earring de hoogst genoteerde op nummer 19 en dat is eigenlijk niet meer dan terecht. Want de oudste en meest succesvolle Nederlandse rockband aller tijden hóórt nu eenmaal thuis in zo’n lijst. Het is trouwens heel aardig dat hun hoogst genoteerde album ‘The Naked Truth’ is, een album dat ze maakten toen ze al bijna 30 jaar bij elkaar waren, onder het motto ‘hoe ouder hoe beter'”, voegt Van Slooten eraan toe.