Home Landelijke radio Top 2000 van Radio 2 wint Rose d’Or Award

Top 2000 van Radio 2 wint Rose d’Or Award

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft woensdagavond de Rose d’Or Award voor Beste Entertainment Event gewonnen. In de categorie nam de lijst het op tegen het Britse 'Lemn Sissay's Homecoming' van de BBC en het Zweedse programma 'Summer On P1' van Sveriges Radio AB.

De Rose d'Or, door velen 'het meest prestigieuze Europese festival voor creatieve televisie, online en radioformats wereldwijd' genoemd, ​werden woensdagavond uitgereikt in het British Museum in Londen. De Top 2000 was het enige Nederlandse programma dat genomineerd was voor de Rose d'Or. 

"Het is een ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team en het publiek die samen al zeventien jaar van de Top 2000 het grootste muziekevenement van Nederland maken", aldus Radio 2-zendermanager Jurre Bosman, die zelf ook bij de uitreiking aanwezig was.

NPO-bestuurder Shula Rijxman voegt in een persverklaring toe: "De Top 2000 verbindt miljoenen Nederlanders met elkaar. Met persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen van de luisteraars weten het Top 2000-team en de omroepen elk jaar een muzikaal feest van de laatste week van het jaar te maken."

Voor de categorie Entertainment Event werden 82 internationale radioprogramma's beoordeeld. Maandag 9 november werd bekend dat Radio 2 één van de drie genomineerden was.