Home Landelijke radio Tevreden reacties op luistercijfers

Tevreden reacties op luistercijfers

De radiostations die het goed deden in de vanochtend gepresenteerde luistercijfers hebben een tevreden reactie gegeven. “Begin 2006 is Sky Radio gestart met meer muziek en meer variatie. Dit heeft effect, want de luistercijfers blijven stijgen. Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee”, zegt Algemeen directeur Carlo de Boer. Volgens de zender luisteren er wekelijks ongeveer 3,4 miljoen verschillende luisteraars naar Sky Radio.

Ook ORN Radio, waaronder de regionale publieke omroepen vallen, is tevreden. Volgens de organisatie hebben ook meer dan 3,4 miljoen verschillende luisteraars in maart en april wekelijks afgestemd op hun uitzendingen. “Dat we een stijging zien van onze luistercijfers ten opzichte van vorig jaar, stemt ons zeer tevreden. De concurrentiestrijd is immers flink toegenomen en dan is het goed om te zien dat onze zenders op hoog niveau blijven presteren”, zo zegt Clement Postmus, directeur van ORN.

Ook bij Radio Veronica tevreden geluiden. De zender steeg licht in marktaandeel met 0,2 procent. Volgens de zender steeg het aantal verschillende luisteraars naar ruim 1,5 miljoen.