Home Landelijke radio Telegraaf: Vriendjespolitiek en pesterijen bij de Wereldomroep

Telegraaf: Vriendjespolitiek en pesterijen bij de Wereldomroep


Managers die zich gedragen als tirannen, vriendjespolitiek en pesterijen. Dat is volgens een reportage, die zaterdag in De Telegraaf verschijnt, aan de orde van de dag bij de Wereldomroep. Maar niet alle (oud) medewerkers zien hetzelfde.

"Ik schrik daar enorm van", laat VVD-kamerlid Van Miltenburg weten. "Heeft niemand deze misstanden eerder in de gaten gehad? Ik wil daar het mijne van weten, zeker aangezien de Wereldomroep met belastingcenten wordt gefinancierd." De liberaal constateert wel dat een eerdere reorganisatie de sfeer wellicht geen goed heeft gedaan.

CDA-kamerlid Haverkamp vindt het 'heel jammer' dat het bij de Wereldomroep zo misgaat. "De energie moet gericht zijn op het maken van goede programma’s, niet op intern gekissebis." D66’er Van der Ham is voor de harde aanpak, mocht worden aangetoond dat de organisatie niet functioneert. "Dergelijke interne wrevel is nooit goed."

"Zo dan.. kop: hel in hilversum. Persoonlijke verhalen uit het verleden, ik ken ze niet. I love werken bij de Wereldomroep", zegt medewerker Patricia Cronie op Twitter. Niels de Jager, oud-medewerker van de Wereldomroep laat via Twitter weten: "Dat schrikbewind hebben ze al die jaren dat ik er werkte toch knap verborgen gehouden." Einderedacteur Martijn Brouwers van de Wereldomroep zegt: "Ha ha…Telegraaf noemt de Wereldomroep 'De hel van Hilversum'. Laat mij dan na mijn dood maar naar beneden gaan."

Vorig artikelSekstape Frank Dane (3FM) is 1 april-grap
Volgend artikelNieuwe afleveringen van het RadioLab op Radio 1