Home Landelijke radio Stroomstoring treft verschillende radiozenders

Stroomstoring treft verschillende radiozenders

Een grote stroomstoring in Noord-Holland zorgt ook voor problemen voor radiostations. Op de frequenties van Radio 538 is het signaal op dit moment weg. En ook Q-music, Efteling Radio en Arrow Classic Rock liggen eruit. Q-music is wel nog op FM te horen, maar niet via DAB+.

Op het MediaPark in Hilversum draait de NOS op noodstroom en ook bij 3FM zijn alle lichten uit gegaan. Maar Radio 1 en 3FM zijn nog gewoon on air. De websites liggen er wel uit. FunX is niet te horen op dit moment. Radio 2 meldt dat de streams eruit liggen, maar de uitzendingen via de ether gewoon doorgaan.

Radio 538 zit ook in Hilversum. Q-music zendt uit vanuit Amsterdam. De problemen ontstonden vanochtend bij werkzaamheden in een hoogspanningsstation van Tennet in Diemen.

Update 12:00 uur: De stroom keert langzaam terug. Radio 2 heeft nu wel problemen. De noodband werd daar gestart. Inmiddels wordt er uitgezonden vanuit een studio bij 3FM. Ook Radio 5 is uitgeweken, naar een studio bij de NOS. Bij Radio 538 zijn de problemen verholpen. De zender is weer overal te horen.

We zijn sowieso weer te horen via de ether en de #NPORadio2-app! Op dit moment zenden we uit vanuit de @3FM studio. pic.twitter.com/iRzLazAEkV— NPO Radio 2 (@NPORadio2) 27 maart 2015

Nostalgisch potje radio maken op @NPORadio5 #tinekeshow #stroomstoring pic.twitter.com/GHQEGP4NLu— Jantien van Tol (@jantienvantol) 27 maart 2015