Home Landelijke radio STER praat over terugkeer Loeki de Leeuw na petitie Radio 2

STER praat over terugkeer Loeki de Leeuw na petitie Radio 2

Loeki de Leeuw

De STER gaat praten over een mogelijke terugkeer van Loeki de Leeuw. Een petitie die was opgezet door NPO Radio 2-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte had binnen een dag 10.000 handtekeningen.

Een medewerkster van de reclameverkoper van de publieke zenders beloofde gisterochtend op NPO Radio 2 dat als die grens zou worden gehaald, dat de STER erover zou gaan praten.

Jan-Willem Roodbeen is verrast. “Geweldig! Ik had niet zien aankomen dat het zo zou aanslaan.” Als Loeki terugkeert wordt hij eregast in de ochtendshow ‘Jan-Willem Start Op’.

Loeki de Leeuw

Loeki werd in de jaren ’50 bedacht door filmproducent Joop Geesink. Vanaf 1972 zat hij in de reclameblokken van de STER op de publieke televisiezenders met korte filmpjes die vooral draaiden om zijn onhandigheid. Veel tekst had Loeki niet, maar zijn kreet ‘Asjemenou!’ werd al snel bekend.

Eind 2004 verdween hij van de televisie. “In die tijd werd alles nog met de hand gemaakt”, zegt een woordvoerder van STER. Iedere pop is met de hand in elkaar gezet. Daardoor waren de productiekosten heel hoog. Daarnaast vonden adverteerders het kinderachtig.”