Home Stations Radio Veronica Wouter van der Goes

Wouter van der Goes

Wouter van der Goes wordt op 18 januari 1973 geboren in Alkmaar. Na een rustige lagere schooltijd krijgt hij op zijn twaalfde uitgelegd hoe een mengpaneel werkt en vanaf dat moment is hij verloren. Wouter haalt zijn MEAO-diploma en zijn Assurantie B en begint aan een baan bij een verzekeringmaatschappij.

Al snel blijkt dat Wouter zijn hobby niet kan loslaten, in 1996 begint hij als dj bij Radio 538. Bij het station presenteert hij onder andere ‘Weekend Warming Up’, ‘After Dark’, en ‘538 Classics’. Later maakt hij de overstap naar Veronica FM, dat omgedoopt wordt tot Yorin FM. Bij de commerciële zender is hij met verschillende programma’s te horen. Zo is hij een tijdlang samen met Gijs Staverman te horen in de middagshow ‘Gijs & Wout in de Middag’.

Als Gijs vertrekt bij de zender, wordt het programma omgedoopt tot ‘Wouter in de Middag’. Wouter is in die tijd ook werkzaam als voice-over van onder meer RTL4, RTL 5 en Yorin. Zo is de dj voice-over van de talentenjacht Idols.

Middagshow op 3FM

Wouter maakt in juni 2004 de overstap naar BNN op 3FM, waar hij elke werkdag van 16:00 uur tot 18:00 uur te beluisteren is. Samen met Astrid de Jong en Bart Meijer maakt hij het middagprogramma ‘Wout!’.

De radiomaker is samen met Claudia de Breij en Giel Beelen bewoner van het Glazen Huis 2004 op de Neude Utrecht. In het kader van 3FM Serious Request laat de dj zich een week lang opsluiten in het huis, eet niets en draait verzoeknummers om geld op te halen voor het goede doel. In 2005 zit hij weer in het Huis, ditmaal samen met Gerard Ekdom en Giel Beelen.

Programma-directeur

In juni 2006 wordt bekend dat Wouter naar Qmusic vertrekt. Hij wordt er programmadirecteur en krijgt de leiding over het dj-team van de zender. Daarnaast presenteert Wouter langere tijd iedere werkdag tussen 12:00 en 13:00 uur ‘Hitlijn’. Begin 2010 legt Wouter de directietaak neer, om zich weer volledig op zijn dj-werkzaamheden te kunnen richten. “Ik word veel gelukkiger van alleen radio”, aldus de dj over de verandering.

Wouter verhuist in het voorjaar van 2010 naar de weekendprogrammering, waar hij iedere zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00 uur te horen is. Een half jaar later verhuist Wouter weer naar de werkdagen, tussen 13:00 en 16:00 uur Ook presenteert hij op vrijdag de ‘iTunes Top 30’.

Overstap naar Radio 2

In september 2014 maakt Wouter de overstap naar Radio 2. Zijn nieuwe programma ‘Wout2Day’ vervangt ‘Knooppunt Kranenbarg’, iedere werkdag tussen 16:00 en 18:00 uur. Als onderdeel van de ‘Soulnight’ maakt Wouter per 2016 tevens een programma op zaterdagnacht, tussen 2:00 en 4:00 uur.

Wouter verhuist begin 2017 naar het tijdslot tussen 18:00 en 20:00 uur. Ruud de Wild komt over naar de publieke zender om er de middagshow te gaan presenteren. Wouter zegt later, in 2020, te begrijpen waarom hij zijn middagshow moest inleveren. “Waarom ik hem ooit naar Qmusic toe haalde, was omdat hij een wat rauwer en karaktervolle randje aan je programmering geeft. Ik snapte heel goed dat Ruud, die vrij op de markt was, vier-zes zou gaan doen.”

Vanaf oktober 2021 maakt Wouter ook samen met Frank van ’t Hof het programma ‘Wout & Frank’, dat op vrijdag tussen 16:00 en 20:00 uur te horen is.

Naar Radio Veronica

Wouter maakt op 23 januari 2024 bekend dat hij overstapt naar Radio Veronica. Diezelfde dag is hij al voor het laatst te horen op Radio 2.

Samen met Frank van ’t Hof maakt Wouter vanaf de zomer het middagprogramma tussen 16:00 en 19:00 uur. Over de overstap zegt Wouter: “Natuurlijk is dit spannend en doodeng, maar wij geloven heel sterk in een radiozender zoals wij die met elkaar gaan opbouwen. Met intense en echte liefde voor muziek en heel veel plezier met elkaar.”

Foto: KRO-NCRV