Een sportverslaggever van de lokale omroep van Oldenbroek heeft afgelopen weekend de presentator van het sportprogramma dat de omroep samen maakt met de lokale omroep van Elburg, live op de radio uitgescholden. Verslaggever Henk Lodewijk van Loco FM uit Oldenbroek deed verslag van Go Ahead Kampen tegen WHC. Hij meld een doelpunt op de radio als presentator Willem Vlieger van LOE Media Elburg hem onderbreekt voor een doelpunt bij een andere wedstrijd. “Ik heb toch g*dverdomme een doelpunt. […] Donder op, klootzak.” Daarna verbreekt hij de verbinding.

De presentator reageert meteen. “Mensen dit is mijn laatste uitzending bij de lokale omroep Elburg. Ik ga hier niet de hele middag zitten om vervolgens uitgescholden te worden.” Het fragment is te horen bij Omroep Gelderland.

Hoofdredacteur Bert-Jan Dokter van LOE Media in Elburg hoorde de uitzending zelf niet, maar luisterde het fragment terug. Tegen de regionale omroep zegt geschrokken te zijn. “Dit is not done. Je hebt te maken met luisteraars. Ik begrijp dat een live-uitzending spannend is, maar je hebt een bepaalde mate van zelfbeheersing nodig. En dan druk ik me voorzichtig uit.”

Christelijk gebied

Of de presentator nog terugkomt is onduidelijk. Vlieger deed de uitzending alleen, was verantwoordelijk voor de regie, techniek en het geluid. “Dat is pittig”, zegt Dokter. “En vergeet niet dat we hier met vrijwilligers van doen hebben.”

De lokale omroep van Elburg werkt samen met Loco FM in Oldebroek. Programmaleider Willem Rietberg van die omroep biedt excuses aan. “Laat ik duidelijk zijn: we zitten in christelijk gebied, dan hoort het niet dat je dit soort termen de ether in slingert. Daar zit niemand op te wachten.”

Beide lokale omroepen werken nog maar kort samen in het weekend met sportuitzendingen. “Het is voor iedereen wennen”, zegt Dokter. Volgens Rietberg komt het bestuur vandaag bij elkaar om de kwestie verder te bespreken. De hoofdrolspelers zelf willen niet reageren.

Foto: PxHere