Home Landelijke radio Slam!FM wordt op het randje, maar wel met stijl

Slam!FM wordt op het randje, maar wel met stijl

Slam!FM gaat vanaf aankomende maandag ingrijpend veranderen. “We zijn nu druk aan het brainstormen over de programma’s. Het mag op het randje worden, maar wel met stijl’, zo zegt dj Mark Labrand die de middagshow gaat doen. Mental Theo gaat naar het weekend en Labrand neemt zijn plek over.

De gemiddelde leeftijd van Slam!FM-luisteraars is nu 27 jaar. “Die moet omlaag”, zegt algemeen directeur Jacqueline Bierhorst in het Algemeen Dagblad. De doelgroep moet volgens haar nog meer tussen de 13 en 25 worden. “Ons luisteraandeel overdag in de doelgroep is nu 6,9 procent. Dat moet naar 8 procent.”

Bierhorst begon dit jaar bij de radiozender en wil het ombouwen tot een “toonaangevend jongerenmerk”. Slam!FM moet volgens haar meer zijn dan alleen radio. Ze denkt dan aan evenementen, een uitgebreide website en wellicht op termijn ook een eigen tijdschrift. “Het is daarom ook extra belangrijk dat we dj’s hebben die de doelgroep aanspreken en sexappeal hebben.”

Labrand weet niet goed of hij een enorm sexy persoon is. “Maar je kan met je stem heel goed een gevoel overbrengen. Ik ben een vrolijk persoon en ik probeer mijn verhaal natuurlijk wel een beetje sexy te verpakken.”

Vorig artikelOLON vreest buiten spel gezet te worden in digitale tijdperk
Volgend artikelBert Middel stopt als voorzitter van de OLON