Home Landelijke radio Sky Radio nog niet in de ether in Boxtel

Sky Radio nog niet in de ether in Boxtel

Sky Radio komt voorlopig niet in de ether in Boxtel, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Vught. De non-stop muziekzender heeft wel een vergunning om op 101.2 FM uit te zenden. Deze frequentie ligt echter te dicht bij een andere zender. Hierdoor zouden storingen kunnen ontstaan. “Dit zou betekenen dat er wel een goede ontvangst is in Boxtel, maar in de omliggende dorpen niet“, zegt hoofd techniek R. Korver van Sky Radio. Sky Radio wil dan ook samen met andere zendgemachtigden onderzoeken of de frequenties beter verdeeld kunnen worden, zodat de zenders minder storingsgevoelig zijn. “Wij willen het net optimaliseren“, verklaart Korver.

Voor dit onderzoek heeft Sky Radio toestemming nodig van Agentschap Telecom, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, dat radiofrequenties aan omroepen verkoopt. “We hebben daar een aantal verzoeken liggen. Maar goed, het blijven ambtenaren dus het zal nog wel even duren. Hoe lang precies dat is nog onduidelijk“, zegt het hoofd techniek.

Omdat de zender nu nog niet goed in de lucht te ontvangen is, stoort hij vooral op auto- en wekkerradio’s. “We betalen hier veel geld voor, dus iedere dag dat we niet kunnen uitzenden, betekent voor ons een verlies“, zegt Korver. Waar de antenne voor Sky Radio zal komen, is nog steeds onduidelijk. “Wij wachten op Agentschap Telecom. Zolang die er nog niet uit is met Sky Radio, kunnen wij nog niets doen“, vertelt een woordvoerster van Nozema, de Nederlandse Omroep-zendermaatschappij. In Den Bosch staat een zendmast, maar die mast staat op het noorden gericht en stoort daarom al in Vught. Ook in Eindhoven staat een zendmast, maar die is niet sterk genoeg om Sky Radio in de hele regio probleemloos te ontvangen. [BD]