Home Landelijke radio Sky Radio 25 jaar: “Wij brengen het beste van alle formules samen”

Sky Radio 25 jaar: “Wij brengen het beste van alle formules samen”

Sky Radio bestaat vandaag 25 jaar. Het station, dat jaren lang marktleider was, vierde dit afgelopen week al met het Sky Radio 25 Year Anniversary Concert voor haar luisteraars. En ook in de luistercijfers is iets te vieren want het station hoort weer bij de best beluisterde stations van het land.

Het geheim is volgens algemeen directeur Philip Alberdingk Thijm dat het station brengt wat de luisteraars willen horen. Tegen De Telegraaf zegt hij: “We weten alles van onze luisteraars: wie luistert wanneer, man, vrouw, leeftijd, muziekvoorkeur enzovoort. Enerzijds doen we dat via steekproeven, anderzijds hebben wij een eigen muziekpanel dat continu inspraak heeft in onze programmering.”

Station director Uunco Cerfontaine vult aan: “Wij brengen het beste van alle formules. Laat ik het anders zeggen: wij zijn dé zender voor mensen die 538 te druk, 3FM te alternatief en Radio 2 te oubollig vinden. En dan ook nog zonder al dat gewauwel.”

Vandaag viert de zender het ook op de radio want tussen 15:00 en 17:00 uur zendt het de de Sky Top 25 uit. Met de beste Sky-hits uit de afgelopen 25 jaar, samengesteld door de luisteraars.