Home Landelijke radio Sanoma Uitgevers ziet af van eigen radiostation

Sanoma Uitgevers ziet af van eigen radiostation

Sanoma Uitgevers zal voorlopig geen poging doen om een etherfrequentie te bemachtigen. Begin mei verklaarde de uitgeverij nog dat het per sé een radiostation wilde starten. Het bedrijf stelde zelfs dat het desnoods een bedrijf met frequentie zou overnemen om dit doel te bereiken. “Als we 23 mei buiten de boot vallen, sluiten we een samenwerking met een andere partij niet uit, of een overname van een partij die het niet blijkt te redden,” aldus Jessica Haagman, directrice van Sanoma.

Sanoma wilde graag een station gericht op vrouwen tussen de 20 en de 40 opzetten. Nu ziet de uitgeverij daar toch vanaf. “Onze directeur zou het plan voor een vrouwenzender graag alsnog doorzetten, maar ziet op het moment simpelweg geen mogelijkheden”, aldus een woordvoerster van het bedrijf tegenover RadioFreak.

Overname van een van de zenders met een FM-frequentie is wat haar betreft geen optie. “Zij hebben een frequentie op basis van een van tevoren vastgesteld format of hebben daar een gigantisch bedrag voor betaald. De nieuwkomers gaan de komende acht jaar geen winst maken en het moet allemaal wel een beetje economisch haalbaar zijn” aldus Haagman.