Home Landelijke radio Salarissen van meer dan een halve ton bij lokale omroep Rotterdam

Salarissen van meer dan een halve ton bij lokale omroep Rotterdam

De hoofdredacteur van de lokale omroep Open Rotterdam krijgt een jaarsalaris van 60.000 euro voor een halve werkweek. Dit meldt RTV Rijnmond. De zakelijk leider van de lokale omroep krijgt 50.000 euro voor 20 uur per week. 

RTV Rijnmond baseert zich op de cijfers van Leefbaar Rotterdam. De Rotterdamse partij heeft via een klokkenluider het financiële overzicht en de bankafschrijften van de omroep gekregen waar dit uit blijkt. "Ik ben daarvan geschrokken. Dit is knap aan de hoge kant", zegt Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam. "Hier geef je geen subsidie voor. Ik vind dit buitenproportionele vergoedingen voor zo'n lokaal stationnetje."

Bestuurder Kenrick Bremer van Open Rotterdam kan de kritiek niet plaatsen: "Ik heb niet het gevoel dat wij overbetalen." Volgens hem zitten de salarissen onder de omroep-cao en zijn de bedragen inclusief pensioenopbouw, arbeidsongeschiktheidsverzekering en onkosten. Daarnaast wijst hij erop dat Open Rotterdam helemaal opgebouwd moest worden en dat daarvoor goede en ervaren mensen zijn aangetrokken.

Mosch  gaat vragen stellen aan verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser. Hij wil weten wat er met de radiofrequentie gaat gebeuren en waar de hoge salarissen op zijn gebaseerd.