Home Landelijke radio Ruzie binnen Radio Soest

Ruzie binnen Radio Soest

Er is een flinke ruzie bij Radio Soest. Presentator Ruud van Zomeren is door het bestuur ‘van al zijn taken ontheven’ en zit boos thuis. Kern van de zaak is volgens hem: verschil van mening over de modernisering van de zender. "Radio Soest vergrijst. Er is weinig nieuw elan, weinig nieuw bloed. Mensen doen al twintig jaar hetzelfde op dezelfde manier. Natuurlijk weet ik ook dat je dat niet van de ene op de andere dag kunt veranderen, daar ben ik realistisch genoeg voor."

Maar er is meer.Van Zomeren (56) is eindredacteur van het lokale actualiteitenprogramma. "Dat houd ik in m’n eentje al anderhalf jaar in de lucht. Dan krijg ik nu kritiek dat de berichtgeving eenzijdig is. Dank je de koekoek. Natuurlijk, ik druk er als persoon mijn stempel op. Dat krijg je als je het alleen doet. Ik ben inderdaad tamelijk links, maar dat betekent nog niet dat ik alleen berichten uit de linkse kerk maak, zoals ze me verwijten. Krijger (VVD, red.) en Tijmen Koelewijn (Soest2002) komen vaak genoeg aan bod en die zijn zéker niet links."

De Soester houdt de deur wel op een kier. "Wat mij betreft is bemiddeling door een derde mogelijk. Dat wacht ik af. Op zich wil het bestuur hetzelfde als ik: een goede omroep maken." De leden van Radio Soest zijn deze week per e-mail door het bestuur op de hoogte gebracht. De situatie leidde er onder andere toe dat donderdagavond de uitzending van de gemeenteraadsvergadering niet doorging. Medewerkers bij de omroep, die opereert vanuit het Soester gemeentehuis, verwijzen naar bestuursvoorzitter Thari Schröder. Het bestuur wil nog niet reageren.