Home Landelijke radio RTL Nederland stopt met haar radioactiviteiten

RTL Nederland stopt met haar radioactiviteiten

RTL Nederland heeft besloten te stoppen met haar radioactiveiten. Dit betekent dat het bedrijf de kabelfrequenties van RTL FM gaat verkopen aan andere partijen, tot die tijd blijft de laatst overgebleven radiozender van RTL FM uitzenden via de kabel en het internet.

“We zijn marktleider voor adverteerders op het gebied van televisie. En in onze strategische presentatie hebben we laten weten een grote speler op de digitale markt te willen worden en blijven. Door het verlies van de etherfrequentie van RTL FM is onze radiotak nu te kleinschalig voor onze strategie,” zo verklaart een persvoorlichter van RTL Nederland tegenover RadioFreak.

Overal duikt de datum van 1 oktober op als einddatum voor RTL FM. “We kunnen niets bevestigen, omdat de gesprekken over de verkoop van de kabelfrequenties nog lopen.”

Het station heeft nog een aantal medewerkers in dienst, wat daarmee gaat gebeuren is niet bekend. “We hebben gisteren pas met de medewerkers gesproken, maar onze prioriteit ligt, net als bij de verkoop van RTL FM en het inkrimpen na het verlies van onze etherfrequenties, bij het vinden van een goede oplossing voor ons personeel,” zo licht RTL toe.

In 1998 startte RTL met Veronica FM, dat later werd omgedoopt in Yorin FM. Dit jaar werd deze zender wegens tegenvallende resultaten verkocht aan SBS Broadcasting. Deze zomer raakte RTL de etherfrequentie van haar tweede zender RTL FM, die inmiddels drie jaar bestaat, kwijt aan 100% NL.