Home Landelijke radio Reorganisatie Wereldomroep van de baan

Reorganisatie Wereldomroep van de baan

De reorganisatieplannen bij de Wereldomroep zijn voorlopig van de baan. Hoofdredacteur F. Eland zal samen met de afdelingshoofden een nieuw plan uitwerken. Dat is de uitkomst van overleg tussen hoofdredactie, directie en de afdelingshoofden.

De redactie van de omroep heeft dat dinsdag laten weten. In het reorganisatieplan zouden zestig banen worden geschrapt en een nieuwe werkwijze ingevoerd. Het voornemen veroorzaakte veel onrust onder het peroneel. Bij de omroep werken vierhonderd mensen.

De journalistenvakbond NVJ heeft verheugd gereageerd op de uitkomst van het overleg. De nieuwe werkwijze zou in oktober ingaan. In de plannen was het onder andere de bedoeling gedurende de wintermaanden de Nederlandstalige uitzendingen in Europa terug te brengen van tien tot drie uur per dag. Verder zou de zender voor de Nederlandse uitzendingen minder eigen materiaal produceren en nauwer samenwerken met de ‘binnenlandse publieke omroep’.

Directeur L. Bouwens zei tijdens de presentatie van de plannen dat hij vanuit het Commissariaat voor de Media en het ministerie van OCW kritische geluiden hoorde over de brede aanpak van de Wereldomroep. Bovendien zou de omroep bij ongewijzigd beleid technisch failliet gaan. (ANP)