Home Landelijke radio Renovatie Audiocentrum in Hilversum volgend jaar

Renovatie Audiocentrum in Hilversum volgend jaar

In het tweede kwartaal van 2008 begint de grootschalige renovatie van het voormalige Audiocentrum op het mediapark. Door verlaging van de entree en overkoepeling met een glas ontstaan zogenoemde loftkantoren, die zullen worden verhuurd aan mediaverwante bedrijven.

Er is een aantal enthousiaste, potentiële huurders van de toekomstige Muziek Fabriek. “Alleen de handtekeningen moeten nog worden geplaatst”, zegt TCN-woordvoerder Niels Kranenburg. Het pand werd begin jaren zestig als Muziekpaviljoen gebouwd naar ontwerp van Piet Elling. Onder andere Radio 3FM kwam er vandaan.

Kranenburg verwacht dat de contracten met de toekomstige huurders begin december rond zijn. Pas dan kunnen de namen bekend worden gemaakt. “Bij de renovatie kan met hun specifieke eisen rekening worden gehouden”, aldus de woordvoerder van de eigenaar van het mediapark.

Het ontwerp van architect Elling, de geestelijk vader van een deel van het mediapark (voorheen omroepkwartier), heeft twee symmetrische vleugels van drie bouwlagen. Volgend jaar zal de entree tussen beide vleugels worden verlaagd en overdekt met een glasconstructie. Daarmee wordt de ruimte tussen de twee vleugels voorzien van bovenlicht. Hierdoor krijgen alle bouwlagen voldoende daglicht en ontstaat de mogelijkheid om ‘loftkantoren’ in te richten. [Gooi- en Eemlander]

Vorig artikelGordon in het weekend op 538
Volgend artikelJohan Vlemmix verliest weddenschap van 8FM