Home Landelijke radio Radiostations staan uitgebreid stil bij overlijden Michael Jackson

Radiostations staan uitgebreid stil bij overlijden Michael Jackson

De landelijke radiostations staan sinds vannacht uitgebreid stil bij het overlijden van Michael Jackson. Er wordt veel muziek van gedraaid en sommige stations passen hun programmering aan met speciale uitzendingen.
Op Radio 2 is het al de hele dag ‘Michael Jackson Memorial Day’. Vanochtend werden alle liedjes van Jackson die in de ‘Top 2000’ staat gedraaid. Vanmiddag is vooral ook veel gepraat over de zanger. Tussen 19:00 en 20:00 uur zendt Radio 2 een documentaire uit over het album ‘Thriller’. Daarna draait Marc Adriani tot 23:00 uur in het ‘Platenpaleis’ de meest aangevraagde Michael Jackson platen. De avond eindigt met een concert van Michael Jackson, opgenomen in de Korakuen Stadium, Yokahama, Japan, op 12 september 1987 in ‘Legendarisch Live’.
3FM heeft sinds vannacht aandacht voor het overlijden van Michael Jackson. Toen het nieuws vannacht bekend werd, heeft de publieke popzender de hele nacht muziek van ‘The King Of Pop’ uitgezonden. Ook overdag was er in alle programma’s veel aandacht voor. Paul Rabbering speelde vanmiddag een speciaal PopDuel rond Michael Jackson in zijn programma ‘RabRadio’ op 3FM. Tussen 18:00 en 19:00 uur is er speciaal uur met alleen maar muziek van Michael Jackson, gepresenteerd door Bart Arens en Gerard Ekdom.
3FM-dj Gerard Ekdom was als popkenner al bij verschillende media te horen. "Ik ben er kapot van. Een stukje van mezelf is ook heen gegaan. Het is toch een deel van je jeugd", zo zei hij op Radio 1. Het nachtprogramma Casa Luna op Radio 1 liet een uur lang luisteraars aan het woord rond de dood van de 50-jarige Jackson.

Radio 538 draaide vannacht ook een uur lang muziek van Jackson nadat het nieuws bekend was. En ook overdag wordt er veel aandacht aan besteed.
Ook Radio Veronica staat al de hele dag stil bij het overlijden van de zanger. Vanmiddag kon men in het ’40 minuten Top 40 Hitdossier’ platen aanvragen van ‘The King Of Pop’ Morgenavond zendt het station tussen 18:00 en 19:00 uur de ‘Michael Jackson Tribute Megamix’ uit, gemaakt door Fabrice Potec.
Radio 10 Gold zendt al de hele dag extra veel muziek uit van Michael Jackson. Vanavond worden tussen 19:00 en 22:00 uur drie uur lang de grootste hits van de zanger gedraaid. Het radiostation is daarnaast een internetstream gestart met nonstop muziek van de zanger.

Q-music dj Ruud de Wild besteedde vannacht in zijn ochtendshow aandacht aan de dood van Michael Jackson. Hij is er kapot van. "Eén voordeel, hij is nu echt een legende geworden in plaats van een zielige oude man", aldus De Wild.