Home Landelijke radio RadioNL in teken van Songfestival

RadioNL in teken van Songfestival


RadioNL staat van maandag 9 tot en met vrijdag 13 mei geheel in het teken van het Eurovisie Songfestival. Naast dagelijks contact met de 3JS, verlenen veel oud Songfestival coryfeeën hun medewerking aan deze week.

Sieneke, Justine Pelmelay, Edsilia Rombley, Marlayne, Milly Scott, Harmony, Maribelle, Saskia & Serge, Maggie MacNeal, Ronnie Tober, Maxine & Franklin Brown zullen op de zender uitgebreid vertellen over hun deelname aan het Europese liedjesfestijn en hun mening geven over de huidige inzending 'Never Alone' van de Volendamse 3JS.

Eddy Ouwens, componist en producer van onder andere het laatst winnende songfestivallied 'Ding-a-Dong' van de groep Teach-In, waarmee de groep in 1975 het Eurovisie Songfestival won, vertelt over zijn Songfestivalverleden, het geheim van een winnend Songfestivallied en waarom Nederland al 36 jaar de overwinning niet meer haalt.

Op woensdag 11 mei presenteert een oud Songfestivalvedette, drie uur lang de Nationale Songfestival Top 30 met de meest populaire Nederlandse Songfestivalhits van 1956 tot en met 2011.

Vorig artikelTROS en AVRO willen fuseren
Volgend artikelDatacentra in zendtorens van Markelo en Zwollerkerspel