Home Landelijke radio ‘Radio Voetbal’ kost 500.000 euro

‘Radio Voetbal’ kost 500.000 euro

De nieuwe voetbalzender die vanaf 1 september gaat uitzenden op de middengolf heeft ongeveer 500.000 euro gekost. Dat zegt initiatiefnemer Koos Appelboom vandaag in De Telegraaf. “De helft heb ik zelf opgehoest, de rest komt van financiers die onbekend willen blijven. Op het moment dat ik ze over mijn format vertelde, zeiden ze onmiddellijk: doen, dit is zo’n waanzinnig idee, dit wordt een absolute hit”, zo zegt hij. Hij heeft ‘Radio Voetbal’ naar eigen zeggen opgericht als voetballiefhebber die een gat in de markt heeft gevonden. “Ik ben idolaat van voetbal en bezit toevallig ook een redelijk stel hersenen.”

Eerder werd al bekend dat luisteraars een kwartier zendtijd konden kopen voor 25 euro. Volgens de 62-jarige Appelboom is dat nu al een succes. “De aanvragen voor de zendtijd overteffen zelfs nu al de meest optimistische schattingen. Maar mijn drijfveer is niet er zo veel mogelijk geld mee te verdienen.”

Frans Bouman, oud-zaalvoetbalinternational en bekend van het NCRV-minivoetbal, is naast accountmanager aangesteld als een van de redacteuren van het station.

De etherfrequentie 1332 AM is overgenomen van Hans Kokkeel, directeur van het regionale commerciële radiostation Hot Radio uit Huissen in Oost Gelderland. Op het station moet 24 uur per dag gesprekken te horen zijn over voetbal.

Vorig artikelRTL FM krijgt nieuw logo
Volgend artikelTros ziet fusie met Avro wel zitten