Home Landelijke radio Radio Veronica start nieuwe hitlijst: Download Top 1000 Allertijden

Radio Veronica start nieuwe hitlijst: Download Top 1000 Allertijden


Radio Veronica en Top40.nl presenteren een nieuwe jaarlijkse hitlijst: de Download Top 1000 Allertijden. De lijst geeft een overzicht van de meest gedownloade hits aller tijden in Nederland. De Download Top 1000 Allertijden is te beluisteren van maandag 10 tot en met zaterdag 15 september op Radio Veronica en wordt aangevoerd door Black Eyed Peas. Hun hit I Gotta Feeling stond in de zomer van 2009 op nummer 1 in de Top 40 en wordt sindsdien nog altijd veel gedownload. Verder bestaat de Top 5 van Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden uit hits van Coldplay, Nirvana, Queen en Guns & Roses.

Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden is samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40, op basis van gegevens van de diverse downloaddiensten en aan de hand van marktonderzoek. Om actuele trends uit te sluiten zijn alle hits in de lijst minimaal een jaar oud. De complete lijst is te vinden op Radioveronica.nl en Top40.nl.

U2 is de act die het vaakst voorkomt in de lijst. Maar liefst 26 hits van de Ierse band hebben een plaats in Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden. Sunday Bloody Sunday is op de achtste plaats de hoogst genoteerde hit van U2. Ook Nederlandse acts als Anouk, Golden Earring en Bløf worden volop gedownload. Zij staan elk met meer dan 10 hits in de lijst. Verder bevat Radio Veronica's Download Top 1000 Allertijden maar liefst 145 hits die ooit de nummer 1-positie in de Top 40 bereikten.

Vorig artikelLuistercijfers juni-juli: Radio 1 wint flink door Sportzomer
Volgend artikelFilemon Wesselink krijgt programma op Radio 1