Home Landelijke radio Radio Maria start volgende week vanuit Den Bosch

Radio Maria start volgende week vanuit Den Bosch

Radio Maria start volgende week met uitzenden vanuit haar nieuwe studio in Den Bosch. In een voormalig kerkgebouw aan de Waalstraat wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de technische ruimtes. 

De katholieke radiozender begon op 1 februari van dit jaar met uitzenden op de middengolf. Kort daarvoor was de frequentie 675 AM overgenomen van Arrow Classic Rock. Vanwege de korte voorbereidingstijd werd gestart met proefuitzendingen via een computer bij de zender in Lopik.

Op het programma staan tweemaal daags een mis en gebeden. Die worden ’s ochtends vroeg en rond etenstijd live uitgezonden vanuit het Sint Janscentrum in Den Bosch en de Heilig Hartkerk in Eindhoven. Op zondag is de mis in de Sint Janscathedraal in Den Bosch rechtstreeks te horen. De rest van de dag is wordt non-stop klassieke en popmuziek van katholieke snit uitgezonden.

Nieuw in de programmering is dat Radio Maria Nederland vanaf volgende week zelf de non-stop muziek gaat verzorgen. Dat betekent dat er meer Nederlandstalige muziek wordt uitgezonden. Tot nu toe was er veel Duitse en Italiaanse muziek te horen, omdat het muziekformat was overgenomen van Radio Maria in Oostenrijk. Binnen kort zullen ook missen vanuit het semenarie in Haarlem worden uitgezonden.

In de toekomst wil Radio Maria meer gepresenteerde programma’s gaan uitzenden, maar de start daarvan is vertraagd. Voornaamste reden daarvoor is personeelsgebrek, zegt coördinator Francois Vluggen. "In de huidige vacaturemarkt is het moeilijk om mensen te vinden, zodat we moeten wachten met het uitbreiden van de programmering." 

Inmiddels is een technicus aangenomen en zijn er gesprekken met een kandidaat voor de functie van coördinator promotie en communicatie. De vacature voor het directeurschap staat nog steeds open. Ook zijn er nog geen programmamedewerkers aangenomen.