Home Landelijke radio Radio Loep wordt Tynaarlo Lokaal

Radio Loep wordt Tynaarlo Lokaal

Radio Loep gaat vanaf 1 september verder als Tynaarlo Lokaal. Het bestuur van de lokale omroep van de gemeente Tynaarlo besloot eind vorig jaar tot naamswijziging omdat de afkorting Loep sterk geassocieerd wordt met Eelde Paterswolde, terwijl de omroep bestemd is voor de gehele gemeente Tynaarlo. De afgelopen twee maanden riep Loep luisteraars en medewerkers op over de nieuwe naam mee te denken. Dat leverde 29 verschillende namen op, waaronder Tynaarlo Lokaal, Radio Tynaarlo, Radio Tyn, 100% Tynaarlo, Tynaarlo FM en Radio Hunebed.

"De keuze viel op Tynaarlo Lokaal, omdat er binnen de organisatie een groot draagvlak voor is en omdat de naam scherp benadrukt wat de omroep wil, namelijk lokale programma’s maken voor Tynaarlo", zo laat de omroep weten. "Bijkomend voordeel van de naam is dat het de mogelijkheid open laat op termijn tv te gaan maken, zonder dat de naam opnieuw gewijzigd moet worden."

Voor de luisteraars was aan het verzinnen van een nieuwe naam een prijs verbonden. De bedenker van de origineelste inzending krijgt een Irischeque van 50 euro en mag in een van de programma’s van Loep een uur lang zijn of haar favoriete plaatjes draaien.