Home Landelijke radio Radio Decibel staakt uitzendingen via Brabantse lokale omroepen

Radio Decibel staakt uitzendingen via Brabantse lokale omroepen

Radio Decibel neemt een etherfrequentie van de commerciële radiozender Royaal FM over in de regio Eindhoven. Daarmee kiest Decibel voor een commerciële toekomst. Tot nu toe bestond het radiostation uit een aantal lokale radiostations in de regio Eindhoven en Tilburg.

Radio Decibel had tot 1 augustus de tijd gekregen van het Commissariaat voor de Media om het raamprogramma voor de diverse lokale omroepen van naam te wijzigen. Het Commissariaat staat namelijk niet toe dat de naam Radio Decibel wordt gebruikt voor zowel publieke activiteiten als commerciele activiteiten wordt gebruikt.

Radio Decibel heeft sinds enkele maanden de ethefrequentie van de commerciële radiozender Magic FM overgenomen in de regio Amsterdam. Door gebruik te maken van etherfrequentie van Royaal FM kan Radio Decibel haar activiteiten in de regio Eindhoven voortzetten. De raamprogramma’s voor de diverse lokale omroepen in Noord-Brabant zijn inmiddels gestopt.

Royaal FM zal nog te beluisteren blijven via de etherfrequentie 93.6 MHz. Radio Decibel zal te horen zijn op 93.2 MHz. Wanneer de etherfrequentie van Royaal FM overgaat naar Radio Decibel is nog niet duidelijk. [Mediamagazine]

Vorig artikelVCR-voorzitter: “Radio is geen gezonde bedrijfstak meer”
Volgend artikelHans Hoogendoorn krijgt programma op KXradio