Home Landelijke radio Radio Decibel en Royaal FM fuseren

Radio Decibel en Royaal FM fuseren

Royaal FM en Radio Decibel Brabant zullen fuseren tot Weijmans RTV. Afgelopen weekend werd al bekend dat Radio Decibel de uitzendingen via Brabantse lokale omroepen staakt en gaat vanaf maandag uitzenden via 93.2 FM, een frequentie van Royaal FM. Royaal FM blijft uitzenden via 93.6 FM.

Zoals eerder gemeld staakt Radio Decibel de uitzendingen via een aantal lokale radiostations in de regio Eindhoven en Tilburg. Van het Commissariaat voor de Media mocht men de naam namelijk niet gebruiken voor zowel publieke activiteiten als commerciele activiteiten. Dit was wel het geval na de overname van de frequentie van Magic FM in Amsterdam eerder dit jaar.

“Het was een logische tweede stap voor Radio Decibel om met Royaal FM in gesprek te gaan om in de thuishaven Zuidoost Brabant als commerciële omroep actief te worden. Radio Decibel en Royaal FM werkten immers in het verleden al nauw samen en vullen elkaar prima aan qua muziekformat en doelstelling”, aldus Perry Oerlemans van Radio Decibel.

Weijmans RTV wordt onderdeel van de Weijmans Media Groep. Deze groep bestaat nu uit de volgende bedrijven: Weijmans Studio, Weijmans Weekbladen, Weijmans RTV en Weijmans Publishers.