Home Landelijke radio Radio Decibel Amsterdam stapt over op Novum Nieuws

Radio Decibel Amsterdam stapt over op Novum Nieuws

Persbureau Novum Nieuws verzorgt vanaf vandaag het uurnieuws en de Parool-headlines voor Radio Decibel Amsterdam. Eerder werd het nieuws afgenomen van het ANP. Radio Decibel was in de jaren 70 en 80 een beroemde en beruchte piraat in Amsterdam. Oprichters Eddie Kleyn, René de Leeuw en Cees Kreuger introduceerden een totaal nieuw format van geïmporteerde Dance en New Wave muziek, wat in het multiculturele Amsterdam van de tachtiger jaren al snel zorgde voor een hoge populariteit onder de jeugd. In 1987 moest de zender noodgedwongen stoppen.

Radio Decibel dat nu gaat uitzenden komt oorspronkelijk niet uit Amsterdam, maar Eindhoven. Tot en met augustus vorig jaar zond het station uit via lokale omroepen rond Eindhoven. Half augustus fuseerde het station met het commerciële Royaal FM. Door ook Magic FM in Amsterdam over te nemen, is het station nu ook te horen in de hoofdstad.

"Novum is er trots op een radiostation met deze historische waarde te kunnen faciliteren. Radio Decibel is onze 200ste radioklant en gelijk de grootste zender waar wij het radionieuws aan leveren", aldus Tamara Bok, Sales Executive bij het persbureau.

"Radio Decibel Amsterdam gaat op een eigen, unieke wijze om met berichtgeving. Novum Nieuws ondersteunt dit door de stijl van Decibel mee te nemen in de nieuwsbulletins", zegt Bas Emons, directeur Radio Decibel Amsterdam. "Zo brengen wij onze luisteraars altijd het typische Decibel-geluid."