Home Landelijke radio Radio 538 klaagt Slam! FM definitief aan

Radio 538 klaagt Slam! FM definitief aan

Radio 538 klaagt Slam! FM (het vroegere ID&T Radio) officieel aan vanwege het format wat zij op dit moment draaien. Radio 538 stelde vorige week een ultimatum van vijf dagen waarin Slam! FM haar programmering en format moest wijzigen, maar hier is geen reactie op gekomen.

Volgens Radio 538 houdt Slam! FM zich niet aan het format op basis waarvan de radiozender haar frequentie heeft gekregen. De regel voor de kavel is dat Slam! FM maar zeven procent hits mag draaien. Volgens Radio 538 ontduikt Slam! FM deze regel door het uitzenden van remixes of edit-versies van bestaande hits. Slam! FM is zich echter van geen kwaad bewust en denkt binnen het bestaande format te blijven. Volgens het ministerie van Economische zaken, die de frequentie-uitgifte regelde, is een hit een plaat die in de hitparade staat. Een edit of remix is daar echter een uitzondering op.

Radio 538 zal begin volgende week de sommatie sturen naar ID&T, waarna naar alle waarschijnlijkheid aan het eind van de volgende week het kort geding zal gaan plaats vinden.