Home Landelijke radio Radio 5 op Bevrijdingsdag Radio Oranje

Radio 5 op Bevrijdingsdag Radio Oranje

Radio 5 doopt zichzelf aanstaande maandag om tot Radio Oranje en draait uitsluitend muziek uit de jaren veertig. De publieke zender draait de platen van artiesten van toen, zoals Glenn Miller, Bing Crosby en The Andrews Sisters, maar ook Johnny en Jones, The Ramblers en Snip en Snap.
Radio Oranje blikt samen met de luisteraar terug en gaat op zoek naar de mooie en bijzondere verhalen over de bevrijding van Nederland.
De programma’s van Radio 5 kiezen maandag 5 mei een eigen invalshoek om naar de bevrijding van Nederland te kijken. In het programma Wekker Wakker staan vooral de verhalen en herinneringen van de luisteraar centraal. Toppers van Toen belicht de functie van radio in de oorlog en draait typische bevrijdingsliedjes. Café Kooijmans gaat op zoek naar ontstane
vriendschappen tijdens de oorlog en herenigingen na de bevrijding. Omdat niet heel Nederland op dezelfde dag werd bevrijd, kijkt Plein 5 hoe dit in verschillende regio’s ervaren werd. Tot slot staat Open Huis stil bij het theater en entertainment tijdens de oorlog en rond de bevrijding.