Home Landelijke radio Radio 2 zoekt secretaresse tijdens eigen Aan de Slag Dag

Radio 2 zoekt secretaresse tijdens eigen Aan de Slag Dag

Radio 2 gaat tijdens de eigen Nationale Aan De Slag Dag een afdelingssecretaresse (m/v) zoeken. "Het betreft een administratieve fulltime functie waarbij je werkt voor de directie radioprogrammering van de NPO", aldus de radiozender. Een selectieteam staat de hele dag klaar om sollicitatiebrieven en cv’s te beoordelen en de meest geschikte kandidaten uit te nodigen voor een gesprek.

"Het is een onorthodoxe manier van werving", zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 2. "Het ligt wel in het verlengde van de gedachte dat iedereen op deze 7e september weer aan de slag is of aan de slag gaat. Het hele sollicitatietraject wordt met veel zorg door experts behandeld. Alle procedures worden daarbij in acht genomen, zij het alleen op een versnelde manier . Dat komt goed uit want in principe kan een nieuwe afdelingssecretaresse al op 1 oktober starten. In deze mindere economische tijden is het fijn als je iemand aan een job kan helpen. Het is een administratieve baan, maar wel in een dynamische omgeving."

Met de speciale dag wil Radio 2 maandag het  het school-, studie- en werkseizoen openen. Maandag is ook voor de laatste regio (zuid) de vakantie voorbij. Muziek is de rode draad op de Nationale Aan de Slag Dag en luisteraars spelen een belangrijk rol.  Via de website van Radio 2 zijn speciale Aan De Slag-vlaggen te downloaden. Luisteraars planten de vlaggen op de plek waar zij aan het werk gaan; op kantoor, in een schoolklas of thuis in de woonkamer. Verslaggevers van Radio 2 gaan langs bij luisteraars die hun Aan De Slag-vlag hebben opgehangen. Op deze manier probeert Radio 2 in alle 441 gemeenten van Nederland de werklust te peilen.

Luisteraars bepalen de muziek die op 7 september op Radio 2 te horen is. De radiozender draait alleen verzoekplaten van de luisteraars: liedjes die motiveren om weer aan de slag te gaan. Bert Kranenbarg presenteert tussen 17:00 en 19:00 uur het Fileconcert. Op een terrein naast de A27 in Lexmond kiest hij een nieuw Filelied. Optredende artiesten zijn onder anderen Acda & De Munnik, Bertolf, Lange Frans en Miss Montreal.

Jan-Willem Roodbeen sluit De Nationale Aan De Slag-dag tussen 19:00 en 20:00 af. Hij checkt of in elke gemeente in Nederland Radio 2 aan staat én maakt bekend, of het Radio 2 gelukt is een nieuwe afdelingssecretaresse (m/v) te vinden.