Home Landelijke radio Radio 2 Week Jaren 70 trekt 2 miljoen luisteraars

Radio 2 Week Jaren 70 trekt 2 miljoen luisteraars

De Week van de Jaren 70 heeft vorige week 2 miljoen luisteraars opgeleverd voor Radio 2. Dat blijkt uit onderzoek dat de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Publieke Omroep heeft uitgevoerd. Deze 2 miljoen is een kwart meer dan de editie van vorig jaar.

Naast het bereik heeft de themaweek ook erg veel waardering geoogst. Luisteraars beoordeelden de week met een 7,7. Tijdens de Week van de Jaren 70 staat de zender de hele week in het teken van de 70er jaren, met muziek, items en interviews. Thema van dit jaar was ‘de Klas van Toen’ waarbij scholieren uit de jaren 70 op de laatste dag van de themaweek een grote reünie vierden. Vooral in de doelgroep van Radio 2 (35-55 jaar) heeft de themaweek goed gescoord: 1 op de 5 radioluisteraars tussen de 35 en 55 jaar stemde vorige week op Radio 2 af. De waardering voor de week was in die groep ook hoger: een 7,8.

Vooral de gedraaide muziek (uitsluitend muziek uit de jaren 70) scoorde goed onder de luisteraars. 86% vond deze goed tot zeer goed. Traditiegetrouw is de Top 70 van de Jaren 70 het best beluisterde programma tijdens de week. Maar liefst 1,3 miljoen mensen stemden daar op af en ze gaven die uitzending het rapportcijfer 7,8. 85% van de ondervraagden vindt dat de Week van de Jaren 70 volgend jaar weer moet worden georganiseerd, in 2003 lag dat nog op 74%.