Home Landelijke radio Radio 2 vanavond en morgen in het teken van Alpe d’Huez

Radio 2 vanavond en morgen in het teken van Alpe d’Huez

Radio 2 dj’s Sander de Heer en Frits Spits zijn in navolging van Bert Kranenbarg zojuist aangekomen in Alpe d’Huez. Daniël Dekker is onderweg en sluit zo ook aan. Ze houden luisteraars vanaf morgenochtend vanuit de Franse Alpen op de hoogte van de prestaties van de deelnemers. Knooppunt Kranenbarg zendt al de hele week in de middag uit vanaf de berg.
 
Het radiostation staat woensdagavond en donderdag volledig in het teken van de sportieve inzamelingsactie Alpe d’HuZes. Radio 2 dj’s en verslaggevers van verschillende omroepen doen uitgebreid verslag van de sportieve prestaties van de fietsers, die geld ophalen voor onderzoek naar kanker.
 
Om 20:00 uur vanavond begint in Hilversum de marathonuitzending Alpe d’HuZes op Radio 2. Om 4:30 uur wordt overgeschakeld naar Alpe d’Huez. Luisteraars worden van uur tot uur op de hoogte gehouden van de activiteiten op de berg. Iets na 21.00 uur wordt ter afsluiting live verslag gedaan van de bekendmaking van het eindbedrag.

Niet allen bij de publieke radiozender is aandacht voor de actie. Gijs Staverman fiets namens Q-music de berg op. Hij was vandaag al diverse keren te horen op de zender. 

Ook lokale omroepen werken samen om het evenement te verslaan. Onder de naam Radio d'HuZes werken 9 lokale omroepen samen om verslag te doen van renners uit hun regio.

Vorig artikel‘Plots’ wint Zilveren Reissmicrofoon en stopt per 1 januari
Volgend artikel538 en Radio Veronica staan stil bij 2500e Top 40