Home Landelijke radio Radio 2 test nieuw themakanaal

Radio 2 test nieuw themakanaal

Radio 2 is begonnen met het testen van een nieuw themakanaal. ‘Radio 2 in Concert’ moet vanaf begin april officieel de lucht ingaan, meldt Broadcast Magazine. De signaal wordt uitgezonden in Surround Sound, een soort 3D-geluid. De muziekkeuze is afgestemd op de doelgroep van Radio 2 (35-54 jaar). Het kanaal is voorlopig alleen via internet te horen. In de toekomst moet de digitale kabel daarbij komen.
Door het surround-geluid moet het lijken alsof de luisteraar het concert beleefd alsof ze zelf in de zaal zitten. Het geluid is opgenomen op vijf of zes verschillende kanalen, in plaats van twee zoals het bij stereo-geluid gaat. Nu maken vooral thuisbioscopen van dit effect gebruik.
De Concertzender geeft overigens al een paar jaar Surround Sound door op internet. Het is het eerste webradiostation in de wereld dat non-stop programma’s uitzendt in surround.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil in totaal 25 radiozenders digitaal gaan aanbieden, zo werd eind vorig jaar bekend. Zo wordt er vanuit Radio 2 ook gewerkt aan ‘Radio 2 Top 2000’ en ‘Radio 2 Cabaret / kleinkunst / luisterlied’.