Home Landelijke radio Quality Radio verliest kort geding over frequenties

Quality Radio verliest kort geding over frequenties

Quality Radio heeft van de rechter ongelijk gekregen in haar strijd om de door Agentschap Telecom ingetrokken frequenties terug te krijgen. Via een kort geding hoopten ze de frequenties 828 AM, 1035 AM, 1224 AM en 1557 AM in bezit te houden.

De frequenties waren door het Agentschap ingetrokken omdat ze door Quality Radio niet in gebruik waren genomen. Als redenen voerde het bedrijf aan geen geschikte opstelpunten te kunnen vinden en geen overeenstemming te kunnen bereiken met zenderoperator Nozema. De rechter vindt dat het de verantwoordelijkheid van Quality Radio is om problemen bij de ingebruikneming zelf op te lossen.

Over de stelling van Quality Radio dat zij op korte termijn kan beginnen met uitzendingen op de frequentie 828 kHz oordeelde de rechter dat deze stelling niet werd onderbouwd met concrete bewijzen.

In een reactie laat Ruud Poeze van Quality Radio weten de strijd nog niet op te geven en dat er nog diverse mogelijkheden voor hem zijn. Quality Radio heeft ook bij Agentschap Telecom bezwaar gemaakt tegen intrekking. Het agentschap verwacht binnen vier weken een beslissing op dit bezwaar te nemen.