Home Landelijke radio Qmusic grootste zender op Facebook, 3FM laagste interactie

Qmusic grootste zender op Facebook, 3FM laagste interactie

Qmusic studio

Qmusic is de grootste landelijke radiozender op Facebook, gekeken naar het aantal likes en de interactie die de zender op de pagina genereert. Na Qmusic doet Radio 538 goede zaken op het socialmediaplatform, blijkt uit een analyse door RadioFreak.nl. Qmusic heeft met ruim 387.000 likes de meeste volgers op Facebook. Radio 538 volgt met 377.000 en NPO 3FM is derde met zo’n 330.000 likes.

Het totaal aantal likes op een pagina zegt echter niet alles: 3FM heeft weliswaar veel likes, toch heeft de zender het laagste interactiecijfer van de tien best beluisterde landelijke zenders. Bij dat cijfer wordt gekeken naar het totaal aantal interacties op een pagina, in verhouding tot het totaal aantal volgers. Qmusic had het afgelopen jaar bijna het drievoudige aan interacties van 3FM.

3FM krimpt, rest groeit

En waar Qmusic en Radio 538 het afgelopen jaar juist meer paginavolgers mochten verwelkomen, daalde dat aantal volgers bij 3FM: van 340.000 likes eind juli 2017, naar ruim tienduizend minder een jaar later. De negen andere best beluisterde stations van Nederland groeiden in een jaar tijd juist allemaal op Facebook.

De populariteit van marktleider NPO Radio 2 heeft zich afgelopen jaar niet enorm sterk afgemeten op Facebook. Had de publieke zender in augustus 2017 nog ruim 66.500 likes op Facebook, een jaar later is dat toegenomen tot een kleine 74.000. Daarmee groeide de marktleider minder snel dan bijvoorbeeld Radio 538.

Foto: Sander Koning