Home Landelijke radio PVV woedend op de IKON

PVV woedend op de IKON


Een wekelijkse column in het Radio 5-programma OBA Live is de Partij voor de Vrijheid in het verkeerde keelgat geschoten. De column van een ‘prominente Nederlander’ wordt uitgezonden in zendtijd van de IKON en is gericht op PVV-stemmers. Iedere column begint met ‘Beste PVV-stemmer’. De partij van Geert Wilders groeit volgens de omroep ‘door in te spelen op onderbuikgevoelens’. “De angst voor de islam of het wantrouwen tegenover de Haagse politiek zijn favoriete onderwerpen. Maar waar staat de PVV nu werkelijk voor?”

Volgens de PVV is er sprake van een wekelijkse met belastinggeld betaalde aanval op de PVV-stemmer. De partij wijst erop dat de Ikon op basis van religie hoort uit te zenden. “Godsdienst betekent voor de Ikon blijkbaar het bashen van de PVV”, aldus een woordvoerder van de partij.

Vanavond trapt historicus Maarten van Rossem af met de eerste column. De PVV heeft kamervragen gesteld aan minister Ronald Plasterk. De partij wil weten ‘welk godsdienstig belang’ met de uitzending is gemoeid en waarom de omroep zich niet ook op andere partijen richt.